Een geslaagde cadeauverpakking weet de krijger van het cadeautje te prikkelen met een belofte: wat zou erin zitten? Ook met een kartonnen verpakking kun je de ontvanger net die extra blijdschap bezorgen. Zeker als je de bedrukking benut om jouw verpakking extra aantrekkelijk te maken. Daarom vijf bedrukkingstips waarmee je jouw klant een positief gevoel geeft én jouw marketing ondersteunt.

Tip 1: wees aardig

Kun je iets op de verpakking zetten dat de mondhoeken omhoog doet gaan? Dat hoeft geen uitbundige humor te zijn, maar wel een tekst of afbeelding waardoor de ontvanger van de doos zich net iets meer gewaardeerd voelt als klant. Dat kan met een quote, een servicetip of een mooie en toepasselijke dankjewel-afbeelding.

Tip 2: geef een kortingscode

Dit zit in het verlengde van de vorige tip. Door een kortingscode of de URL van een actiepagina op uw website op te nemen, laat je jouw klant zien hoe je hem waardeert. Dat het ook aanzet tot een herhalingsaankoop is natuurlijk een mooie win-win.

Tip 3: vermeld socialmedia-accounts

Als je een doos toch bedrukt, waarom zou dan niet jouw bedrijfsaccount op bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn of WhatsApp vermelden? Met een korte zin over het moois of nuttigs dat jouw klant daar kan aantreffen. Bijvoorbeeld extra tips of je klantenservice.

Tip 4: laat zien dat je duurzaam denkt en doet

Dan mogen tips over het verantwoord recyclen van het verpakkingsmateriaal niet ontbreken. Nederlanders zijn afvalscheiders en zo geef je ze net dat extra duwtje. Bovendien is het goed voor je imago als duurzame producent.

Tip 5: sluit aan bij je merkwaarden

Door de verpakking in huisstijl te bedrukken vergroot je de herkenbaarheid van jouw merk. Voeg je daar bovendien elementen aan toe die aansluiten op jouw merkwaarden, dan werk je ook aan de beleving van jouw merk. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld creatief of innovatief, dan is een creatieve invulling een must. Is aandacht voor design een merkwaarde, dan is het slim om dat terug te laten komen in het design van de verpakking. Niet elke merkwaarde laat zich even gemakkelijk vertalen naar een bedrukking, maar het is wel goed om te bekijken welke kansen er zijn.

Meer bedrukkingstips?

Wij geven onze klanten graag advies als ze een verpakking willen bedrukken. Dat advies is deels (kosten)technisch van aard, maar gaat ook over de inhoud van de bedrukking. Want zoals je ziet kan een eenvoudige kartonnen doos een heuse trukendoos worden om meer te bereiken bij jouw klant!