De aankoopwens voor veel producten ontstaat pas als consumenten daadwerkelijk in de winkel zijn. Dat betekent voor retailers en producenten dat ze de consument ter plekke moeten verleiden tot een aankoop. Shelf Ready Packaging is daarvoor een geschikt instrument.

Wat is Shelf Ready Packaging?

Shelf Ready Packaging wordt vaak in één adem genoemd met Retail Ready Packaging. De naam zegt het eigenlijk al: de verpakking is zo ontworpen dat deze in één klap in het schap kan zonder dat diverse (om)dozen uitgepakt hoeven worden. Dat is aantrekkelijk voor retailers.

Maar daarmee belichten we eigenlijk vooral de voordelen voor de retailer. Bij goed uitgevoerde Shelf Ready Packaging vergroot je echter niet alleen het retailgemak, maar ook de verleidingskracht van de verpakking. En dat is natuurlijk een groot voordeel voor producenten.

De voordelen op een rij

 • Meer regie
  Als producent heb je meer invloed op de voorraad en keuze in het schap. Producten kunnen snel weer worden aangevuld en zijn zo altijd beschikbaar.
 • Gemakkelijk in gebruik
  Dit gebruiksgemak geldt zowel voor het winkelpersoneel als voor de winkelende consument.
 • Zichtbaarheid en verleidingskracht
  Met een duidelijke, eigen signatuur zorg je voor meer zichtbaarheid en herkenning bij de klant. Ook impulsaankopen worden duidelijk vaker gedaan.
 • Duidelijke marketing en communicatie
  Je hebt zelf de leiding over de communicatieboodschappen in je deel van het schap.

Wanneer is Shelf Ready Packaging een uitkomst?

Natuurlijk leent Shelf Ready Packaging zich voor bestaande producten die al bekend zijn bij de consument. Maar het is zeker ook bruikbaar voor de lancering van nieuwe producten. Die moeten immers extra opvallen en verleiden om hun nieuw bevochten plek in het schap te behouden.

Met onze ervaring in retail kunnen we je uitstekend adviseren over een goed toepasbare en verleidelijke verpakking voor het schap. We begeleiden desgewenst het hele traject van concept tot uitvoering.