De aankoopwens voor veel producten ontstaat pas als consumenten daadwerkelijk in de winkel zijn. Zijn fysieke winkels voor jou een belangrijk afzetkanaal, dan is het verstandig om consumenten ter plekke te verleiden tot een aankoop. Shelf Ready Packaging is daarvoor een geschikt instrument.

Wat is Shelf Ready Packaging?

Shelf Ready Packaging wordt vaak in één adem genoemd met Retail Ready Packaging. De naam zegt het eigenlijk al: de verpakking is zo ontworpen dat deze in één klap in het schap kan zonder dat diverse (om)dozen uitgepakt hoeven worden. Dat is aantrekkelijk voor retailers.

Maar daarmee belichten we eigenlijk vooral de voordelen voor de retailer. Bij goed uitgevoerde Shelf Ready Packaging vergroot je echter niet alleen het retailgemak, maar ook de verleidingskracht van je verpakking. Dat is natuurlijk een groot voordeel voor jouw merk dat in een winkel immers met andere merken moet concurreren.

Twee voorbeelden van Shelf Ready Packaging die we maakten voor Alfa Bier

voorbeeld Shelf Ready Packaging Alfa Bier door Pack Company

De voordelen op een rij

  • Meer regie Je hebt als externe partij meer invloed op de voorraad en keuze in het schap. Jouw producten kunnen namelijk snel weer worden aangevuld en zijn zo altijd beschikbaar.
  • Gemakkelijk in gebruik Dit gebruiksgemak geldt zowel voor het winkelpersoneel als voor de winkelende consument.
  • Zichtbaarheid en verleidingskracht Doordat je verpakking echt een display is met een duidelijke eigen signatuur, zorg je voor meer zichtbaarheid en herkenning bij de winkelende klant. Ook impulsaankopen worden significant vaker gedaan.
  • Duidelijke marketing en communicatie Je hebt zelf de leiding over de communicatieboodschappen in jouw deel van het schap.

Wanneer is Shelf Ready Packaging een uitkomst?

Natuurlijk leent Shelf Ready Packaging zich voor bestaande producten die al bekend zijn bij de consument. Maar het is zeker ook bruikbaar als je een nieuw product lanceert. Nieuwe producten moeten immers extra opvallen en verleiden om hun nieuw bevochten plek in het schap te behouden.

Op zoek naar een mooie, praktische verpakking voor het schap?

Dan is het soms best lastig om wegwijs te raken in alle mogelijkheden
en te beoordelen wat voor jou haalbaar en betaalbaar is.
Daarom maakten we een e-book met:

  • alle verpakkingsmogelijkheden op een rij
  • de stappen die nodig zijn om tot een goede verpakking te komen
  • inspirerende cases en voorbeelden

Heb je interesse in het e-book?

Op de volgende pagina vraag je het gratis en zonder verplichtingen aan.

Op zoek naar Shelf Ready Packaging?

Dankzij onze ervaring in retailverpakkingen kunnen we je uitstekend adviseren over een goed toepasbare en verleidelijke verpakking voor het schap. We begeleiden desgewenst het hele traject van concept tot uitvoering.

Wil je een goed en duidelijk advies, gebruik dan het formulier en we nemen contact met je op om enkele zaken door te nemen. Dat kost ongeveer 10 à 15 minuten van je tijd. Natuurlijk kun je het formulier ook overslaan en ons direct bellen of mailen.
+31 33 20 22 165
info@packcompany.nl

Een passend advies en prijsopgave

usp  altijd reactie binnen 1 à 2 werkdagen
usp  advies en prijsopgave zonder verplichtingen
Om spam te voorkomen vragen we je de
onderstaande code over te typen.

captcha