Bedrukkingstips die van je doos een Kadoosje maken!

Deel dit bericht:

Mensen krijgen graag een cadeautje. En uit onderzoek naar verpakkingen blijkt dat online shoppers een verzorgde verpakking erg waarderen. Haak op die wens en waardering in met je verpakking en geef je klant die extra blijdschap. Dat hoeft geen vermogen te kosten maar kan al met een verzorgde bedrukking. Daarom vijf bedrukkingstips waarmee je jouw klant een positief gevoel geeft én jouw marketing ondersteunt.

Tip 1: wees aardig

Kun je iets op de verpakking zetten dat de mondhoeken omhoog doet gaan? Dat hoeft geen uitbundige humor te zijn, maar wel een tekst of afbeelding waardoor de ontvanger van de doos zich net iets meer gewaardeerd voelt als klant. Dat kan met een quote, een servicetip of een mooie en toepasselijke dankjewel-afbeelding.

Tip 2: geef een kortingscode

Dit zit in het verlengde van de vorige tip. Door een kortingscode of de URL van een actiepagina op je website op te nemen, laat je jouw klant zien hoe je hem waardeert. Dat het ook aanzet tot een herhalingsaankoop is natuurlijk een mooie win-win.

Tip 3: vermeld socialmedia-accounts

Als je een doos toch bedrukt, waarom zou dan niet jouw bedrijfsaccount op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of WhatsApp vermelden? Met een korte zin over het moois of nuttigs dat jouw klant daar kan aantreffen. Bijvoorbeeld extra tips of je klantenservice.

Tip 4: laat zien dat je duurzaam denkt en doet

Dan mogen tips over het verantwoord recyclen van het verpakkingsmateriaal niet ontbreken. Nederlanders zijn afvalscheiders en letten steeds meer op milieuaspecten.  Bovendien is het goed voor je imago als duurzame afzender.

Tip 5: sluit aan bij je merkwaarden

Door de verpakking in huisstijl te bedrukken vergroot je de herkenbaarheid van jouw merk. Voeg je daar bovendien elementen aan toe die aansluiten op jouw merkwaarden, dan werk je ook aan de beleving van jouw merk. Is jouw bedrijf bijvoorbeeld creatief of innovatief, dan is een creatieve invulling een must. Is aandacht voor design een merkwaarde, dan is het slim om dat terug te laten komen in het design van de verpakking. Niet elke merkwaarde laat zich even gemakkelijk vertalen naar een bedrukking, maar het is wel goed om te bekijken welke kansen er zijn.

Meer bedrukkingstips en inspiratie?

Wij geven je graag advies en hebben hier heel veel bedrukkingsmogelijkheden op een rij gezet. Want zoals je ziet kan een eenvoudige kartonnen doos een heuse trukendoos worden om meer te bereiken bij jouw klant. Of vraag direct advies op maat!

Op zoek naar een mooi bedrukte verpakking?

Dan is het soms best lastig om wegwijs te raken in alle mogelijkheden en te beoordelen wat voor jou haalbaar en betaalbaar is. Daarom maakten we een e-book met:

  • alle verpakkingsmogelijkheden op een rij
  • de stappen die nodig zijn om tot een goede verpakking te komen
  • inspirerende cases en voorbeelden

Heb je interesse in het e-book?

Op de volgende pagina vraag je het gratis en zonder verplichtingen aan.

Heleenv2
Group 10

Bel ons +31 (0)33 20 22 165

Group 11

Mail mij Heleen@packcompany.nl

SOLLICITEREN

Zie jij jezelf hier al helemaal zitten?

checkmark

We zien je reactie erg graag tegemoet!

checkmark

Vul dan onderstaande gegevens in en stuur je CV per mail naar heleen@packcompany.nl