De e-commerce in Nederland is in het afgelopen coronajaar naar het record van maar liefst €26,6 miljard gestegen. Er werden 27% meer online aankopen gedaan in vergelijking met een jaar eerder. Ook in de B2B e-commerce wordt een enorme groei verwacht. Over zes jaar zal de markt met meer dan 70% gegroeid zijn. Valt er bij jou nog wat te winnen op dit gebied? Hieronder geven we je drie tips hoe wij je kunnen helpen om jouw e-commerce naar een next level te brengen.

Klantbeleving

Door klantbeleving toe te voegen onderscheid je jezelf van de concurrentie. Maar hoe pak je dit aan? Begin met een kartonnen verpakking met de juiste kwaliteit, dat betekent niet te licht maar ook zeker niet onnodig zwaar. Hiermee zorg je ervoor dat je product zonder beschadiging bij de klant aankomt. Ook de bedrukking van de verpakking kan een groot verschil maken in de klantbeleving. Of kies je juist voor een soberder bedrukte verpakking waardoor de focus meer op het product komt te liggen? De keus is aan jou!

Efficiënter verpakken

Een belangrijk onderdeel van efficiënter verpakken is minder lucht vervoeren. Minder lucht vervoeren betekent weer dat er minder vrachtwagens hoeven te rijden. Dus naast lagere transportkosten resulteert dit ook in een reductie van de co2-uitstoot.

Verpakkingsproces optimaliseren

Er zijn verschillende manieren om je verpakkingsproces te optimaliseren. Gebruik je meer dan 300.000 kartonnen verpakkingen per jaar? Dan is de kans erg groot dat je door middel van een volledig geautomatiseerd proces een besparing op je verpakkingskosten kan realiseren. Daarnaast is het voordeel dat al de verschillende producten altijd in de juiste verpakking terecht komen en deze netjes gesloten en gestapeld worden. Gebruik je minder verpakkingen? Vanaf 100.000 kartonnen verpakkingen per jaar kan een gedeeltelijk geautomatiseerd proces wellicht een uitkomst voor je zijn.

Nog helemaal niet toe aan een automatiseringsslag?  Een aanpassing aan de constructie van je verpakking of het reduceren van de hoeveelheid kartonnen verpakkingen kan al een stap in de goede richting zijn.

Kan jouw e-commerce verpakking wel een boost gebruiken?

Wij denken met je mee over een onderscheidende verpakking én kunnen daarnaast helpen met het efficiënter inrichten van jouw verpakkingsproces.

Gebruik het formulier voor je wensen of vragen en we nemen contact met je op om enkele zaken door te nemen. Dat kost ongeveer 10 à 15 minuten van je tijd. Natuurlijk kun je het formulier ook overslaan en ons direct bellen of mailen.

+31 33 20 22 165
info@packcompany.nl

Een passend advies en prijsopgave

usp  altijd reactie binnen 1 à 2 werkdagen
usp  advies en prijsopgave zonder verplichtingen
Om spam te voorkomen vragen we je de
onderstaande code over te typen.

captcha