Home » Verpakkingsmachines

Verpakkingsmachines

Overweeg je de aanschaf van een (nieuwe) verpakkingsmachine? Zoek je de optimale verpakking voor een bestaande machine? Of heb je vragen over een automatiseringslag, terugverdientijd, functies of implementatietraject van een nieuwe machine? Als leverancier van kartonnen verpakkingen staan wij ook voor je klaar met onafhankelijk advies over verpakkingsmachines en alles wat daar bij hoort. Een advies waarin kwaliteit, kosten, ROI en leveringszekerheid centraal staan.
‘Pack Company had duidelijk ervaring met het werken met deze verpakkingsmachine en het hele proces daaromheen. Jan Koelewijn nam ons bijvoorbeeld mee naar Oosterberg, een klant waar dezelfde verpakkingsmachine staat. Daar konden wij de machine, het hele verpakkingsproces en de kwaliteit van de dozen zien. We zagen dat Pack Company verstand heeft van dit soort machines, met succes de verpakkingen voor de machine geleverd heeft en vaak contact heeft gehad met de machineleverancier. Hierdoor waren we ervan overtuigd dat we met Pack Company in zee moesten gaan’.
Jan Baan, COO Omoda

Wij kennen de machinemarkt

Dankzij onze jarenlange ervaring met tal van machines en machinelijnen weten wij exact waar je op moet letten als je een verpakkingsmachine koopt of het verpakkingsproces wilt verbeteren. Wij werken daarbij compleet onafhankelijk omdat we zelf geen machines leveren. Dat laten wij namelijk over aan de machinefabrikanten zelf. Wij laten ons dus niet leiden door de machines waar wij de meeste marge op kunnen maken of machines die wij toevallig in ons portfolio zouden hebben.
Die onafhankelijkheid gaat ver: in sommige gevallen adviseren wij onze klanten zelfs om helemaal geen machine aan te schaffen. Bijvoorbeeld omdat in die situatie een andere verpakking of andere dooskwaliteit de oplossing is. Uiteindelijk is het ons doel om de juiste verpakking te leveren die bij jullie past, met of zonder machine…

​​Met de juiste kennis de juiste keuzes

Om een goede verpakkingsmachine aan te kunnen schaffen is het noodzakelijk om zicht te hebben op wat er te koop is en welke fabrikanten een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.
Maar daarnaast is het zeker zo belangrijk om zicht te hebben op je eigen wensen. Wat moet de machine echt kunnen? Wat zijn gewaardeerde extra’s en wat is eigenlijk overbodig?

Maak daarbij onderscheid tussen de ‘need to have’ en de ‘nice to have’. Dat is vaak een lastige klus en het risico op verkeerde keuzes is reëel. Wij helpen dat voorkomen en brengen alle keuzes samen met jou en met de machineleveranciers in kaart. Zo realiseren we samen een efficiënt verpakkingsproces en goede ROI.

Als onafhankelijk adviseur weten we exact wat er komt kijken bij de keuze voor een verpakkingsmachine.

​Wij zijn onafhankelijk en adviseren een machine die:

Doet wat hij moet doen, niet meer en niet minder

Zorgt voor leveringszekerheid voor jou en je klanten

Onderhoudsvriendelijk is en lang meegaat

We leveren verpakkingen en geven advies over:

Verpakkingsmachines en de verpakkingen voor de machine

Automatisering van het logistiek proces

De optimale prijs-kwaliteitverhouding

Goedkope versus dure verpakkingsmachines

Een dure verpakkingsmachine is niet altijd goed en een goedkope verpakkingsmachine is zeker niet per definitie slechter dan een duurdere machine. Waar het om gaat is dat je een machine aanschaft die doet wat hij moet doen. Niet meer en zeker niet minder. Natuurlijk dient de machine daarnaast vriendelijk te zijn in onderhoud én lang mee te gaan.

Een misser in de aanschaf van een verpakkingsmachine kan je op meerdere fronten duur komen te staan. Het zorgt voor storingen en vertragingen tijdens het verpakken. Daarnaast zorgt die vertraging weer voor frustratie. Ook onvoorzien onderhoud kan het hele proces op het verkeerde moment onnodig stilleggen. En het is allemaal te voorkomen als je weet waar je op moet letten…

 

“PACK WEETJE”

In de VS ontwikkelde de 14-jarige Taylor Rosenthal voor een project op zijn middelbare school een verpakkingsmachine voor EHBO-artikelen. De machine bleek een gat in de markt en dat resulteerde dankzij investeerders in een bedrijf dat inmiddels 30 miljoen dollar waard is.

‘Het mooie aan Pack Company is de adviserende en meedenkende rol die ze vervullen. Je weet dat er iemand bovenop zit die er verstand van heeft. Bij Pack Company snappen ze echt waar ze het over hebben. Wij werden daardoor voor een groot deel ontzorgd.’
Logistiek manager, naam bij ons bekend.
Janv2
Group 10

Bel ons +31 (0)33 20 22 165

Group 11

Mail ons info@packcompany.nl

CONTACT

Offerte aanvragen

checkmark
Altijd reactie binnen 1-2 werkdagen
checkmark
Advies en prijsopgave zonder verplichtingen
  • De minimale oplage voor verpakkingen is 5.000 stuks.