E-commerce

Steeds meer mensen kiezen ervoor om online te winkelen. Maar hoe ga je als e-commerce bedrijf om met die groei? Klanttevredenheid staat voorop. U wilt immers dat de hele beleving rond uw pakket en winkel zo positief mogelijk is? Dan komen klanten terug, worden ze misschien zelfs ambassadeur en krijgt u minder retourzendingen en klachten over de staat van het afgeleverde product.

Met een goede e-commerce verpakking verhoogt u, kortom, de klanttevredenheid op meerdere manieren.

Met een goede verpakking bedoelen we een verpakking die voor de klant herkenbaar is en hem direct vrolijk maakt als hij het pakket in ontvangst neemt. Bijvoorbeeld omdat hij blij is met uw webwinkel en omdat hij ziet dat het pakket ongeschonden binnenkomt. 

Een goede e-commerce verpakking:

De keuze in e-commerce verpakkingen is enorm. Een envelop, met of zonder versteviging of luchtkussentjes, komt als eerste in gedachten. Maar u kunt ook kiezen voor een elegante of juiste stevige (verzend)doos, een koker of een zak. Ook in materialen is er veel keus. Uw optimale keuze hangt samen met de vraag of het om een primaire dan wel secundaire verpakking gaat, de regelgeving die daar mee gemoeid is en uw eigen wensen.

Naast het type verpakkingen kunt u extra wensen hebben. Bijvoorbeeld over de vulling om het product te beschermen en te voorkomen dat de inhoud gaat schuiven in de doos. Of over de bedrukking of over de sluiting en mogelijk zelfs de verzegeling van het pakket. Er is veel mogelijk en met onze ervaring kunnen we u hierin goed adviseren.

 

“PACK WEETJE”

Wist u dat 40% van de consumenten bereid is een foto van de verpakking te delen op social media als die er mooi of opvallend uitziet? Een extra reden om ook aan de uitstraling van uw verpakking veel aandacht te schenken.

Juist omdat de keus in e-commerce verpakkingen zo groot is, is een goed verpakkingsadvies cruciaal. Zo weet u zeker dat u de juiste verpakking met alle gewenste eigenschappen tegen een gunstige prijs krijgt. Een verpakking die precies doet wat u verlangt: uw producten veilig, effectief en kostenefficiënt bij de online-klant brengen.

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met onze experts op het gebied van E-commerce.