Home » FAQ

Nee. Wij kiezen ervoor om scherp in te kopen voor onze klanten. Doordat we zelf geen verpakkingen produceren, hebben we de vrijheid om verpakkingen bij de beste producent tegen de beste prijs in te kopen. Met als resultaat dat we uw verpakkingen tegen een lagere prijs kunnen leveren dan wanneer u ze zelf bestelt.

Die lagere prijs komt door twee factoren. Allereerst kennen we de markt en weten we welke producent welke soort verpakking het beste kan maken. Ten tweede kent de markt ons. Ze weten dat we onze bestellingen op een gedegen en slagvaardige manier bij hen plaatsen. Dat scheelt hen tijd en dat merkt u in de prijs.

Op basis van uw vraag en wensen brengen we in kaart hoe de juiste verpakking eruit zou moeten zien. Vervolgens beoordelen we welke producent het best aan uw vraag kan voldoen. Bij die selectie letten we op alle eisen (orderaantallen, bedrukkingen, kosten voor tooling, etc.). Dat betekent dat wij u in feite het hele inkoopproces uit handen nemen.

Natuurlijk verzorgen we ook bestellingen van verpakkingen die u nu al in gebruik hebt en die via een andere leverancier gerealiseerd zijn. Dan staan de specificaties meestal vast en nemen we die als uitgangspunt.

Duurzaam verpakken is voor ons belangrijk. Gelukkig is karton milieuvriendelijk omdat het soms helemaal, soms grotendeels van gerecycled materiaal is gemaakt. Indien een klein deel nieuw materiaal (houtpulp) wordt gebruikt, is dit altijd afkomstig van FSC-gecertificeerde leveranciers. Ook bij bedrukkingen letten we op de milieubelasting van bijvoorbeeld de gebruikte inkt. We kiezen bij voorkeur voor inkt op waterbasis.

Het hangt er natuurlijk ook vanaf of u bijzondere wensen hebt, maar wanneer wij alle benodigde informatie in bezit hebben krijgt u binnen een aantal werkdagen een offerte. Als dit sneller moet dan kunnen wij voor niet-stans verpakkingen dezelfde dag nog  juiste offerte sturen.

Veel van onze leveringen betreffen maatwerk. Wanneer wij alle benodigde informatie hebben ontvangen om een order in te zetten moet u denken aan een levertijd van 5 tot 10 dagen. Het is ook mogelijk om nog sneller te leveren wanneer dat nodig mocht zijn.

Eigenlijk te veel om op te noemen. Daarom zorgen we altijd voor een goed onderbouwd bedrukkingsadvies, zodat u een goede kwaliteit bedrukking tegen een goede prijs krijgt. De oplage bepaalt bijvoorbeeld mede welke druktechniek het meest in aanmerking komt.
Er is veel mogelijk: bedrukking aan de binnen-of buitenzijde van de verpakking, één kleur of fullcolour, met of zonder extra afwerking als lak of folie. Zo creëert u altijd de gewenste uitstraling voor een verpakking.

In overleg kunnen wij die leveren. Wij dragen zorg voor een goede afhandeling van uw order en begeleiden de productie om de juiste verpakking te realiseren. Een model of proefmonster kan daar deel van uitmaken.

Onze leveringsvoorwaarden sturen wij altijd mee met de offerte. U kunt deze ook hier lezen en/of downloaden

De dikte van karton is niet per se recht evenredig met de sterkte van karton. De kwaliteit en sterkte worden vooral bepaald door de materialen waaruit karton is opgebouwd.

Bij een doos van golfkarton hebben wij te maken met gegolfd papier dat tussen een Buitenliner en een Binnenliner zit geplakt: de laag aan de buitenkant respectievelijk aan de binnenkant van de doos. De zogenaamde Tussenliner vormt de tussenlaag wanneer er een dubbele golf wordt ingezet. De golf bestaat vaak uit de papiersoort Wellenstof, maar hiervoor kunnen ook andere papiersoorten worden ingezet. Voor de Tussen- en Binnenliners van de dozen wordt veelal Testliner ingezet. De Buitenliner bestaat uit Testliner of Kraftliner. De keuze van het papier is afhankelijk van de eisen die voor de verpakking worden gesteld.

Elke laag heeft een eigen kwaliteit en sterkte. Die wordt voornamelijk bepaald door het type golf, het gewicht en de materialen waaruit deze drie elementen bestaan. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of een element van gerecycled materiaal is of van volledig nieuw materiaal. Door het recyclen verliest de houtpulp namelijk altijd iets aan kracht. Nieuw materiaal is daardoor sterker dan gerecycled materiaal.

Ook het gebruik van een of meerdere lagen met vochtwerende eigenschappen kan de sterkte en stevigheid vergroten. Massief karton kan zelfs in een waterdichte uitvoering worden geleverd. Dit karton heet Sapino.

Bij het bepalen van de sterkte van karton kijken we naar twee eigenschappen: de stapelkracht en de doorsteekweerstand. De stapelkracht laat zien hoeveel een karton kan dragen zonder in te zakken. De doorsteekweerstand geeft aan hoeveel kracht nodig is om karton te doorboren met een scherp voorwerp. Dat laatste is goed om te weten als de beschermende factor van een kartonnen verpakking belangrijk is. Bijvoorbeeld omdat een verpakking ongeschonden bij uw klant moet aankomen.

Golfkarton wordt gemaakt van papier: wanneer we één of twee lagen papier combineren met een gegolfd papier spreken wij van golfkarton.

Tot een gewicht van 179 gram per vierkante meter spreken we van papier. Vanaf 180 gram is sprake van vouwkarton dat een gewicht van maximaal 499 gram per vierkante meter kan hebben. Deze gewichtsrange van 180 tot 499 gram laat al zien dat er veel variatie in dikte en sterkte mogelijk is. Bij een gewicht boven de 500 gram spreken wij van massief karton dat uit drie tot zes lagen papier bestaat die in natte toestand op elkaar geperst worden.

U wilt immers geen karton van te zware kwaliteit hebben. Dat is niet alleen duurder in aanschaf, maar ook in opslag en transport. Een goede match tussen eisen en kartonsterkte is daarom van belang.