Home » Wat is Fefco?

Wanneer u dozen bestelt is het handig om gebruik te maken van een Fefco-code. Dit is een internationale standaard die aangeeft om welk type doos het gaat. Fefco staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, ofwel Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten.

De Fefcocodering is een nummeringsysteem waarbij elk Fefco-nummer staat voor een specifieke doos en eigenschappen. Bijvoorbeeld over het aantal kleppen, de sluiting of mogelijke uitsparingen in de doos. Vraagt u bijvoorbeeld om een Fefco 0201 dan weet iedereen dat u een Amerikaanse vouwdoos bedoelt die uit vier vlakken en acht kleppen bestaat.

Door deze informatie weet u heel goed welke doos en kwaliteit u krijgt.

Fefco is in eerste instantie bedoeld voor dozen van golfkarton. Dozen van massief karton of vouwkarton hebben hun eigen codering: de ECMA-norm. Met massief karton en vouwkarton zijn namelijk veel meer vormen mogelijk en de ECMA-norm sluit hierop aan. Soms wordt voor het gemak bij dozen in een standaard rechthoekige of vierkante vorm toch vaak voor de Fefco typering gekozen, ook als de doos van massief karton is gemaakt.