Home » Wikkels & Sleeves

Wikkels en Sleeves

Een sleeve of wikkel is niets anders dan een bedrukte huls of hoes die om een product of doos geschoven wordt. Sleeves en wikkels worden vaak in één adem genoemd, maar er is wel een klein verschil. Sleeves worden namelijk van karton gemaakt en wikkels van papier. Sleeves zijn daarom dikker dan wikkels. In de praktijk hangt het van het product, het doel en de toepassing af of u het beste voor een sleeve of wikkel kunt kiezen.  De minimale oplage voor wikkels en sleeves is 2.500 stuks.
 

“PACK WEETJE”

Eén van de meest opvallende ‘wikkel’ acties van de laatste tijd komt van Heineken. Door bier gekoeld in de schappen te zetten, voorzien van een stijlvolle papieren wikkel, kan Heineken de prijs van een flesje bier bijna verdubbelen. 

Sleeves en wikkels vinden we om tal van producten: van een pakje kauwgom tot een kant-en-klaarmaaltijd die zo de magnetron in kan. Vaak bieden ze extra bescherming of is het de enige plek waar ingrediënten vermeld kunnen worden. Maar er zijn ook oogstrelende sleeves die om luxeproducten zitten en voor extra uitstraling zorgen. Denk aan een verzorgde wikkel om de verpakking van fijne bonbons of andere delicatessen.

Sleeves en wikkels vermelden meestal een gebruiksaanwijzing of bereidingsinstructie en de ingrediënten van het product. Daarnaast kiezen producenten vrijwel altijd voor een mooie afbeelding die de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van de verpakking vergroot.

Sleeves en wikkels kunnen geschikt gemaakt worden voor producten die in de koeling of diepvries bewaard worden. Bij Pack Company kunt u kiezen voor de volgende opties:

Elinev2
Group 10

Bel ons +31 (0)33 20 22 165

Group 11

Mail ons info@packcompany.nl

CONTACT

Offerte aanvragen

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van verpakkingen?
checkmark
Altijd reactie binnen 1-2 werkdagen
checkmark
Advies en prijsopgave zonder verplichtingen
  • De minimale oplage voor verpakkingen is 5.000 stuks.

We adviseren u graag over de beste materiaalkeuze, bedrukking en afwerking. Doordat wij de sleeves en wikkels zelf laten maken, kunnen wij snel tot zeer snel leveren in zowel kleine als grote aantallen. Vraag ons gerust om mee te denken of vraag direct een offerte aan.

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met onze experts op het gebied van Wikkels & Sleeves