Fulfilment & Logistiek

Wij bieden diverse verpakkingsoplossingen voor bedrijven die actief zijn in logistiek of fulfilment.

Kostenbesparing effectieve verpakking

Binnen logistiek, warehousing en fulfilment speelt het beheersen en verlagen van operationele kosten een grote rol. Door ervoor te zorgen dat het hele proces zo optimaal mogelijk verloopt, wordt tijd gewonnen en worden kosten bespaard. Een verpakking die aan bepaalde eisen voldoet kan hier in belangrijke mate aan bijdragen.

Er is een aantal manieren om met de verpakking kosten te besparen, namelijk door ervoor te zorgen dat:

  • Een vrachtwagen of ander transport optimaal wordt gevuld
  • De maat van de doos aansluit bij de inhoud en er zo weinig mogelijk lucht in de verpakking zit
  • De verpakkingslijn efficiënt op te zetten is
  • De verpakking exact matcht met uw eisen

In het laatste geval betekent het dat we heel goed naar de specificaties kijken waaraan een verpakking moet voldoen. Het is dan zaak om niet onnodig zware materialen te gebruiken, maar de keuze te maken voor een dikte en stevigheid die precies voldoende is. Natuurlijk wel met een kleine marge, maar zeker niet te veel.

Voor verpakkingslijnen werken we nauw samen met verschillende machineleveranciers. Zo kunnen we u ook met raad en daad bijstaan bij het verbeteren en/of automatiseren van uw verpakkingslijn.

Naast advies over kostenbesparingen bieden we ook advies als u uw supply chain wilt verduurzamen. Het zijn twee zaken die met elkaar samenhangen en – voor wie het slim aanpakt – elkaar uitstekend kunnen versterken.

Dankzij onze jarenlange ervaring met verpakkingen en onze contacten met een groot aantal leveranciers, zijn we bekend met een uiteenlopende verpakkingsmachines en verpakkingslijnen. Met die kennis kunnen wij u uitstekend adviseren over uw verpakkingen en de besparingen die mogelijk te realiseren zijn.

 

“PACK WEETJE”

Eind september 2017 opende Bol een nieuw fulfilment centrum in Waalwijk. Met een oppervlakte van acht voetbalvelden en ruimte voor 7(!) miljoen artikelen biedt het dagelijks ruimte aan maximaal 2000 medewerkers die tienduizenden tot honderdduizenden pakketten per dag versturen.

Wilt u duurzame verpakkingen hand in hand laten gaan met kostenbesparingen? Vraag ons vrijblijvend om advies. Wij kennen de markt en tonen u graag de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met onze experts op het gebied van Fulfilment & Logistiek.